Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-03@04:27:03 GMT

طناب کشی سازمانی و تضعیف سیستم اداره فوتبال

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۹۹۳۷۳

طناب کشی سازمانی و تضعیف سیستم اداره فوتبال

به گزارش ایسکانیوز، از روز مراسم تقسیم کمیته های تخصصی میان اعضای هیات رئیسه تا قیام علیه رییس فدراسیون (تغییر ماهیت دوستی به دشمنی) چند ماهی بیشتر طول نکشید.
 این دو رفتار متضاد سازمانی امروز در کنار عزل زودهنگام عزیزی خادم که پیش از آنکه پایه های مدیریت خود در فوتبال ایران را محکم کند، سودای ریاست کنفدراسیون فوتبال آسیا را در سر داشت از چند زاویه قابل بحث و واکاوی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱_ بحران مقبولیت:
با علم بر اینکه ابهت جنگل به درختان کهنسال و ریشه دار آن است با استقرار اعضای جدید فدراسیون  و تشکیل یک حلقه بسته در آن (مشاوران همه چیز دان و نیروهای غیر تخصصی) و با دوری گزینی از بزرگان و قوه عاقله فوتبال، کم کم نومیدی فضای عمومی را در بر گرفت که فدراسیون را با "بحران مقبولیت" نزد جامعه فوتبال روبرو ساخت. این بحران روندی افزایشی به خود گرفت و تمام رفتارها زیر ذره بین منتقدین قرار گرفت. اما به زعم عده ای از بزرگان و اهالی اندیشه فوتبال با مشخص شدن تیم مدیریت جدید و قبل از آنکه مشکلات درونی علنی و فرکانس خبر اختلافات میان اعضای هیات رئیسه افزایش یابد، پایان زودهنگام ریاست جدید پیش بینی شده و دوام نیاوردن آن بر سر زبان ها افتاد.

در پرتو شناخت رفتار سازمانی این فدراسیون و بحران مقبولیت آن به گروه زدگی یا گروه اندیشی(group think) می توان اشاره کرد. پدیده ای روان شناختی در برخی گروه ها و سازمان ها که در ساختمان فدراسیون فوتبال برجسته بود. بدین شکل که با ایجاد گروه های "خودی و غیر خودی" نه تنها ساختار فدراسیون از منتقدین و مخالفان عاری سازی شده بود، بلکه دامنه خودی ها و حامیان هم تحدید و تقلیل می یافت. از تبعات گروه زدگی ، حجم تصمیم های نادرست و افراطی است که در فدراسیون فوتبال با گذر زمان افزایش پیدا می‌کرد.

۲_ مسببان پیدایش وضع موجود:
در میان ضعف ها و اشکالات مدیریتی عزیزی خادم و یارانش که بر کسی پوشیده نیست و به کرات به آنها اشاره شده، نباید از قصور هیئت رییسه و بیش و پیش از آن مجمع عمومی فدراسیون فوتبال غافل شد که با شراکت، حمایت و سکوت خود سهم پررنگی در پیدایش وضع موجود دارند.

۳- فقدان نقشه راه و تولید بی نظمی:

اما چنانچه گفته شد، نگاه با عینک خودی و غیر خودی و اصرار بر تک روی ها که هیات رئیسه را از دایره مشارکت خارج و در نهایت آنان را به عنوان گروه معترض و مخالف شخص رییس تبدیل نمود در واقع شرایط برآمده از فقدان برنامه و نقشه راه از پیش تعیین شده نیز می باشد.
سازمانی که برنامه راهبردی در راس امور آن نباشد، معماری سازمانی اش با ناهماهنگی و چالش اساسی روبرو می شود و بی نظمی و هرج و مرج را در تشکیلات خود می بیند. 

اما طی سال های اخیر شاهد تقلید روبنایی در فوتبال کشور بوده ایم که در این فرآیند تقلیدی با مولفه "برنامه های بی محتوا" که لقلقه زبانی برخی افراد عالم نما نیز شده است که ادعای مدیریت علمی در ورزش داشته اند. اما در عمل همین برنامه های مجلد و آراسته به کلید واژه های پر طمطراق جز کاغذی بی محتوا محلی از اعراب نداشته اند. برنامه هایی که در کوران انتخابات با فاصله از واقعیت ها تنها خاصیت املایی و نمایشی داشته و در واقع فریب دهنده و عاری از خاصیت کارآمدی و اثرگذاری می باشند. 
از موضوع مهم "برنامه های کاغذی و وعده های رستگاری" نباید چشم پوشی کرد، بلکه باید درس آموز و سرفصلی برای راستی آزمایی برنامه های پیشنهادی و شناخت میان تحقق وعده ها و توانمندی کاندیداها در انتخابات آینده فوتبال کشور باشد.

۴-خرافه باوری:
اما آنچه در زمان مدیریت این فدراسیون حساسیت زیاد جامعه را برانگیخت و به نوعی علت العلل افزایش مخالفت ها نیز گردید، مباحث مرتبط با خرافه گرایی و تفاله های فکری جادوگری بود که به نوعی مایه بدنامی و بی اعتباری فدراسیون نزد اذهان عمومی گشت. مسئله ای که نقطه مقابل سازمان های روزآمد و دانش بنیان ورزشی است که اساسا در آنها کاربرد علم، مدیریت دانش، تخصص گرایی و نهادسازی اصلی ترین و بزرگترین سرمایه ها بشمار می آید و از مسائل خرافی و روابط مریدی و مرادی اجتناب می شود.

۵-تهدید استقلال فدراسیون:
کم تجربگی و وزن پایین مدیریتی هیات رئیسه در طول این مدت تهدید بالقوه ای بوده که در اثر چالش ها و اختلافات شیرازه گروهی خود را از دست می دهد و زمینه ورود و نفوذ اشخاص بیرونی را فراهم می سازد.
نکته ای که نباید از یادها برود اینست که اعضای ناراضی هیات رئیسه نه صرفا بخاطر وظیفه ذاتی و شجاعت درونی، بلکه بیشتر به خاطر توصیه و دخالت نیروهای بیرونی دست به عزل رئیس زدند که خود بیانگر عدم استقلال بخش تصمیم گیر فدراسیون است و ماندگاری این نقیصه پاشنه آشیل خوداتکایی و توان افزایی فوتبال خواهد بود.

۶-نیاز به نوسازی:
با توجه به تحولات اجتماعی، اقتصادی و پیشرفت سایر کشورها، فوتبال ایران به شدت به نوسازی نیازمند است. نوسازی (مدرنیزاسیون) یکی از دیدگاه های غالب در ادبیات توسعه است که خمیرمایه اولیه آن خردورزی و تعقل گرایی، نظم و سازمان داشتن و مشارکت پذیر بودن می باشد. مولفه های مهمی که در چند سال گذشته در فدراسیون فوتبال مهم انگاشته نشده که اگر در همین دوره رعایت می گشت، برخی از کمیته های تخصصی فدراسیون میان اعضای هیات رئیسه ( فاقد دانش لازم) چوب حراج نمی خورد و از سوی دیگر جای گروه های مشاور و تصمیم گیر و نیروهای اجرایی تعویض نمی شد.

۷_قضاوت با محوریت منافع ملی فوتبال:
فارغ از مجادلات و اختلافات که این اواخر به رسانه ها نیز اشاعه پیدا کرد، داوری سیاه و سفید مشکل فوتبال را ریشه ای حل نمی کند. امروز برخی ها دچار دوبینی شده اند که شاخه ها را می بینند اما اصل درخت را خیر. 
بدین معنی که فارغ از نگاه ریشه ای به مسئله‌ نمی توان آسیب شناسی کرد و در پی راهکار بود. نباید از هیات رئیسه که خود در پیدایش بخشی از وضع موجود نقش داشته، قهرمان سازی کرد و تمام مشکلات و نواقص را فقط متوجه شخص رئیس اسبق فدراسیون دانست. در صورتی که بخشی از این شرایط محصول عملکرد ضعیف هیات رئیسه و قبل از آن انتخاب نادرست و شتابزده مجمع عمومی فدراسیون است.

هیات رئیسه اساسا منتخب ، نماینده و امانتدار مجمع عمومی فدراسیون است و باید با استقلال کامل از کثرت به وحدت رای برسد و همواره در تلاش برای منافع ملی فوتبال باشد، نه منطقه دست نشانده سیاست گروه های خاص و غیر فوتبالی. برخی اعضای این هیات رئیسه (غیر متخصص و با قامت فکری کوتاه) یارای رشد و پیشرفت فوتبال نیستند و در اثر فقدان دانش، بینش و دلسوزی لازم با سفارش پذیری به استقلال و اصول دموکراسی در فوتبال لطمه وارد می آورند.

۸_نیاز به همگرایی و هم افزایی:
اعضای مجمع و هیات رئیسه باید متوجه باشند انرژی حیاتی سازمان ملی فوتبال بر پایه اعتماد ، همدلی، وظیفه شناسی و ترجیح منافع ملی بر خواست فردی و گروهی استوار است که اگر آن را به کار گیرند معمای حل بسیاری از مشکلات را در ید اختیار دارند.

سالهاست مجمع فدراسیون با جناح بندی و گروه سازی از قدرت لازم فاصله گرفته و موقعیت فرودستی دارد. به دلیل نگاه های جناحی و قومیتی و حتی دولت زدگی این مجمع در جایگاه نظارتی فوتبال نقش آفرینی نمی کند و مطالبه گری، پرسش و پاسخ خواهی از هیات رئیسه را ندارد که در پس آن اعمال مدیریت سلیقه ای رواج می یابد.

آنچه مشخص است مجمع فدراسیون در انجام تکالیف اجتماعی و ملی خود کوتاهی کرده و جز حضور در مراسم انتخابات و نقش نمادین در پروسه دموکراسی ورزشی نقش اثرگذار جمعی ندارد و به طور کلی به جای بازیگری ، تماشاگری می کند. اغلب این مجمع بدل به پلکانی برای بالا رفتن افراد و گروه های خاصی شده که به محض صعود و رسیدن به مقصد، آنها را فراموش می کنند. 
باید تاکید داشت که مجمع فدراسیون تا با جهش فهم و درک همراه نگشته و از نقش و مسئولیت خود آگاه نگردد و در تصمیم گیری ها شایسته گزینی و منافع ملی را ارجح بر هر موضوعی نداند ، مشکلات و مصائب در بدنه فدراسیون به اشکال مختلف باقی و نمود پیدا می کند.

سخن آخر:
عزیزی خادم هم از مسند کار کنار رفت، اما به دلیل ضعف ساختاری مشکلات اصلی فوتبال کماکان پابر جاست که نباید از ریشه های اصلی   مشکلات و بحران های فراروی فوتبال همچون گذشته غافل بمانیم. 

مجید خاتونی
جامعه شناس و مدیر ورزشی
فقدان برنامه جامع توسعه فوتبال کشور، عدم مشارکت نهادهای فوتبالی در نظام اداره فوتبال، حضور اثرگذار افراد مخرب و متملق ، انتخابات مناسکی و همچنین گوشه نشینی شایستگان از جمله موانع اصلی رشد فوتبال کشور است که اگر همچنان باقی بمانند با آمد و رفت افراد و گروه های مختلف اتفاق خاصی نخواهد افتاد و حل مسائل و پیشرفت به معنای واقعی حاصل نشده و همچنان فرصت ها و منابع به هدر می روند.

هومن جعفری کد خبر: 1130374 برچسب‌ها فوتبال ایران

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: فوتبال ایران فوتبال کشور هیات رئیسه منافع ملی گروه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۹۹۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هاشمی‌منش رئیس جدید فدراسیون کونگ‌فو و هنرهای رزمی شد

هاشمی‌منش به عنوان رئیس جدید فدراسیون کونگ‌فو انتخاب شد. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، مجمع انتخاباتی فدراسیون کونگ‌فو و هنرهای رزمی صبح امروز(چهارشنبه - 12 اردیبهشت ماه) با ریاست سیدمحمد شروین اسبقیان معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان و با حضور سیدمناف هاشمی دبیر کل کمیته ملی المپیک  و اعضای مجمع این رشته در تالار پارالمپیک کمیته ملی پارالمپیک برگزار شد.

حجت جوانمردی، رضا شهرانی، سیدمجتبی شیرزادی، سیدعباس هاشمی منش و محمد نوحی پنج کاندیدایی بودند که صلاحیت آنها برای حضور در مجمع انتخاباتی فدراسیون کونگ‌فو و هنرهای رزمی تایید شده بود، اما با انصراف چهار کاندیدا در نهایت رقابت بین سیدمجتبی شیرزادی و سیدعباس هاشمی‌منش برگزار شد.

در نهایت با رای‌گیری از اعضای مجمع، سیدعباس هاشمی‌منش با کسب 36 رای از 48 رای ماخوذه برای چهار سال به عنوان رئیس جدید فدراسیون کونگ‌فو و هنرهای رزمی انتخاب شد. سیدمجتبی شیرزادی نیز 12 رای کسب کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مجمع سالانه هیات فوتبال استان کرمان برگزار شد
  • ورودرئیس فدراسیون فوتبال به کرمان
  • هاشمی‌منش رئیس جدید فدراسیون کونگ‌فو و هنرهای رزمی شد
  • انتخاب رییس هیات قایقرانی خوزستان
  • جوان مازندرانی عضو هیأت رئیسه فدراسیون وزنه‌برداری شد
  • واکنش فدراسیون فوتبال به تغییر نام استقلال!
  • واکنش فدراسیون فوتبال به تغییر نام استقلال، VAR و جانشین حمید مطهری
  • اعضای هیات مدیره پدیده مشخص شدند
  • توضیحات اصولی درباره انتخاب سرمربیان، VAR و جانشین مطهری
  • زمان برگزاری مجمع باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس